Ekonomi

Margarin keyifli olacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, halkın sağlığı ve gıda güvenliğinin sağlanması için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Beslenme ve Denetim Genel Müdürlüğü, nar aromalı ve nar ekşisi sosları ve şerbetleri gibi nar ekşisi izlenimi veren ürünlerin pazarlanmasını, baklava, posası, sucuk gibi ürünlerde katkı maddesi kullanımını, renklendirici kullanımını yasakladı. saray, tofu ve tahin helvası gibi yöresel ürünlerde acenteler.

Tüketici sağlığının korunması amacıyla ekmek, salça, ayran, peynir ve pastırma gibi ürünlerdeki tuz içeriği de azaltıldı. Tüketici sağlığını korumak için çalışmalarını sürdüren bakanlık, besin etiketlemesinde değişiklik yaparak margarin ambalajlarını mercek altına aldı. Edinilen bilgiye göre margarinin içeriğinde bulunan maddeler “tereyağı keyfi”, “tereyağı tadı”Aşağıdaki gibi tüketicileri yanlış yönlendiren etiketlere yasaklar uygulanacaktır:

BALIN NMR’I ALINACAK

Balda taklit ve tağşişi önlemek amacıyla bu yıl tüm ballar NMR (Nükleer Manyetik Rezonans) cihazından geçecek, böylece herhangi bir dış unsurun eklenip eklenmediği belirlenecek. Ayrıca propolis, arı sütü ve arı keki gibi ürünlerle.
İlgili beyanname çalışmasının bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

EN İYİ DENETÇİ, TÜKETİCİ

Gıda etiketleri tüketicilerin beslenme alışkanlıkları, hassasiyetleri ve tüketim tercihleri ​​hakkında temel bilgi kaynağıdır.

Satın alınan gıdanın kimliğini oluşturan etiketlerde, gıdanın adının yanı sıra içindekiler listesi, önerilen tüketim tarihi, son kullanma tarihi, ürünün saklama koşulları (buzdolabı, oda sıcaklığı), sertliği, besin değeri gibi bilgiler yer almalıdır. işletmenin unsurları, tescil ve onay numaraları. Tüketici Bakanlığı “Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi” Bu numaraları girerek işletmenin üretimde olup olmadığını görebilirsiniz. Ayrıca vatandaşlar gıdayla ilgili şikayet ve başvurularını ALO 174 Yemek Limiti, WhatsApp İhbar Limiti 0501 174 01 74 ve http://www.alo174.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yapabilecek.

TARİHLER NELER SÖYLÜYOR?

Gıda etiketleri konusunda farkındalığın arttırılması gıda israfının önlenmesi açısından da değerlidir. Beslenme ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün Gıda Etiketlerinde Raf Ömrü Bilgilerinin Belirlenmesi ve Belirlenmesi Hakkında Kılavuz’a göre, “Son Kullanma Tarihi (STT)”Ve “Önerilen Tüketim Tarihi (TETT)” Kavramların ve farklılıkların tüketici tarafından gerçekten bilinmesi gerekiyor. Kılavuzda, genellikle soğukta muhafaza edilen hayvansal kökenli gıdalar başta olmak üzere çabuk bozulan gıdaların etiketlerinde STT bulunduğuna ve STT’yi geçmiş gıdaların duyusal yapısında değişiklik olmasa dahi tüketilmemesi gerektiğine ilişkin uyarıya yer verildi. koku, tat ve görünüş gibi özellikler. TETT’ten geçmiş gıdaların görünüm, koku ve tatlarının normal olması şartıyla tüketilmesinde herhangi bir sakınca olmayacağı belirtildi.

KAYNAK: MİLLİYET

haberdogankent.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Ümraniye Escort
Eyüpsultan Escort
Hasanpaşa Escort
Tuzla Escort
Çiftlik Escort
Finanskent Escort
Hacı Kadın Escort
Rasimpaşa Escort
Hırka-i Şerif Escort
Sarıdemir Escort
Sahilköy Escort
Hürriyet Escort
Murat Çesme Escort
Maltepe Escort
Güzeltepe Escort
Kordonboyu Escort
Balabanağa Escort
Cevatpaşa Escort
Atatürk Escort
Zekeriyaköy Escort
Kemal Türkler Escort
Necip Fazıl Escort
Yavuz Sultan Selim Escort
Acarlar Escort
Meşrutiyet Escort
Barbaros Escort
Tantavi Escort
Fevzi Çakmak Escort
Şuayipli Escort
Muratbey Escort
Hacı Kadın Escort
Seymen Escort
Battalgazi Escort
Boğazköy Escort
Batı Escort
Orhan Gazi Escort
Küçükyalı Escort
Merdivenköy Escort
Denizköşkler Escort
Nenehatun Escort
Kamer Hatun Escort
5.levent Escort
Yenimahalle Escort
Mimar Sinan Escort